Голова правління ЦПК Віталій Шабунін дізнався зі ЗМІ, що йому готують підозру за начебто “неявку на військову службу”

Дата: 19 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Голова правління ГО “Центр протидії корупції” Віталій Шабунін прокоментував інформацію про підготовку йому підозри за начебто “неявку на військову службу та незаконне використання автівки, придбаної волонтерами для потреб військових”. Активіст вважає, що до цього причетний Офіс президента. 

Про це заявив голова правління ГО “Центр протидії корупції” Віталій Шабунін на своїй сторінці у фейсбуку. 

Фото з соцмереж

“Щойно з “Інтерфаксу” дізнався, що Татаров і Ко спробують мене посадити”, – написав Шабунін.

Активіст нагадав, що 25 лютого 2022 року добровільно мобілізувався в Києві. За його словами,  у нього з першого дня служби також є законні підстави для демобілізації, якими він “не користується”.

А щодо підозри за нібито непередання у військову частину авто від благодійного фонду, наданого особисто йому як військовослужбовцю, каже, що й не мав цього робити. 

Як пояснив Шабунін, є дві форми передачі авто: для військової частини (машину ставлять на чорні номери) та військовому особисто (лишається на іноземних номерах) (п. 3-3 ст. 15 Закону України “Про гуманітарну допомогу”). 

“Той корч, до речі, на Сході служить. Але якщо мені знадобиться для служби, — візьму на якийсь час знову. З огляду на ресурс, вкинутий у цю історію, думаю, що мене таки спробують посадити за цими дурними звинуваченнями”, – додав Шабунін. 

Він також припустив декілька можливих причин, чому Офіс президента, за словами активіста, “доганяє його”. Йдеться про висвітлення діяльності Татарова та загалом Офісу президента під керівництвом Андрія Єрмака, а також про те, що Центр протидії корупції “системно збиває антидемократичні та корупційні ініціативи влади”. 

“Якою б не була причина, вона свідчить про слабкість ОП, а не про його силу. Хоча там, мабуть, переконані у протилежному. Татаров, ти країну сплутав”, – заявив він.

Окрім того, Шабунін стверджує, що за період з 1 квітня по 18 червня на різних онлайн-ресурсах оприлюднили понад 300 публікацій з метою його дискредитації.  

Загалом ці публікації мали дискредитувати й інших антикорупційних журналістів та активістів. Зокрема, редактора проєкту “Наші гроші” Юрія Ніколова, військового та колишнього голову антикорупційного комітету Верховної Ради Єгора Соболєва та редактора руху “ЧЕСНО” Олександра Саліженка. 

Раніше інформагентство “Інтерфакс-Україна” з посиланням на джерело у правоохоронних органах написало, що голові Центру протидії корупції Віталію Шабуніну можуть оголосити підозру вже “найближчим часом”.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань відкрило кримінальні провадження щодо голови Центру протидії корупції Віталія Шабуніна через рішення Шевченківського районного суду міста Києва щодо “можливих протиправних дій” активіста. 

Шабунін висунені йому звинувачення відкидає. Детальніше про це можна прочитати за посиланням

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter