Генштаб ЗСУ: двоє мобілізованих росіян вчинили самогубство, коли їх відправляли в Україну

Дата: 03 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Під час передислокації російських військових в Україну двоє мобілізованих росіян вчинили самогубство. 

Про це повідомляють у Генеральному штабі ЗСУ. 

Фото: “Известия”

Всупереч оголошеному завершенню так званої “часткової мобілізації”, у Росії продовжують набирати на війну з Україною “добровольців”. 

За даними українського Генштабу, військкомати у РФ отримали вказівки далі формувати підрозділи з чоловіків з погашеною судимістю, без обмеження віку та з будь-яким станом здоров’я. 

Не торкається набір лише тих, хто має офіційний статус інвалідності. 

Випадок з самогубством двох мобілізованих трапився у підрозділах 57 мотострілецької дивізії так званих територіальних військ на етапі злагодження в Казані. Окрім цього випадку, там також самовільно залишило частину понад 15 солдатів і сержантів. 

Раніше журналістам джерела в українських спецслужбах розповідали, що під Казанню вже знаходили групу мобілізованих росіян, які також, ймовірно, вчинили самогубство. 

Російським журналістам станом на початок листопада вдалось дізнатись про понад сотню мобілізованих, які  померли, не доїхавши до фронту. 

До прикладу, мобілізований 28-річний житель Санкт-Петербурга 2 жовтня під час навчальних стрільб вистрілив з автомата у себе. Наклав на себе руки на початку жовтня й інший мобілізований росіянин у навчальному центрі у Свердловській області.

Проте причинами більшості смертей були не самогубства, а бійки, алкоголь, наркотики, поганий стан здоров’я та нещасні випадки. 

Нагадаємо, що мобілізовані в Росії відчувають брак спорядження, а тому по всій країні влада оголосила збір “допомоги”. 

Нещодавно в коледжі для людей з інвалідністю в Ленінградській області таку допомогу збирали зі студентів. Представниця закладу, переконуючи незгодних купувати товари зі списків, сказала, що якщо в учнів є гроші на власну їжу, то знайдуться й на харчі для солдатів.

Українські розвідники кажуть, що неспроможність забезпечити нову хвилю мобілізованих необхідною амуніцією власного виробництва змушує російську владу використовувати іранське спорядження.

Фотографія обкладинки: atlanticcouncil.org

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter