ГУР: Російських мобілізованих одягають у бронежилети та шоломи з Ірану

Дата: 24 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Мобілізованих громадян Росії почали забезпечувати бронежилетами й шоломами іранського виробництва, а з Ірану до Росії прибувають групи інструкторів із застосування безпілотників, зокрема нового безпілотника Arash-2.

Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України. 

Фото: ГУР Міноборони

Мобілізовані в Росії відчувають брак спорядження, а тому по всій країні влада оголосила збір “допомоги”. 

До прикладу, нещодавно в коледжі для людей з інвалідністю в Ленінградській області таку допомогу збирали зі студентів. Представниця закладу, переконуючи незгодних купувати товари зі списків, сказала, що якщо в учнів є гроші на власну їжу, то знайдуться й на харчі для солдатів.

Українські розвідники кажуть, що неспроможність забезпечити нову хвилю мобілізованих необхідною амуніцією власного виробництва змушує російську владу використовувати іранське спорядження.

“Найближчим часом заплановано передачу трьох тисяч одиниць бронезахисту – півтори тисячі бронежилетів, півтори тисячі шоломів виробництва Milad. Наразі іранська амуніція знаходиться на складі 1061 центру матеріально-технічного забезпечення третьої мотострілкової дивізії (Солоті / Валувайки в Білгородській області)”, – кажуть у ГУР. 

Раніше вже повідомляли, що Іран відправив інструкторів до окупованого Криму, щоб допомогти росіянам подолати проблеми з парком безпілотників. Водночас повідомляли й про ліквідацію десятьох таких інструкторів. 

За даними української розвідки, влада Ірану планує відправити нову групу радників, які вчитимуть росіян управляти як старими дронами-камікадзе, так і новим безпілотником – Arash-2.

“Їхні поставки планується розпочати вже найближчим часом”, – кажуть у ГУР. 

Військовий експерт, полковник ЗСУ в запасі, військовий льотчик-інструктор Роман Світан раніше розповідав, що Arash-2 більше схожі на крилаті ракети, а тому їх буде і простіше збивати.

Нагадаємо, що нещодавно в Києві під будівлею посольства Ірану відбулась акція протесту, учасники якої вимагали від влади країни припинити допомагати Росії вбивати українців. 

Фотографія обкладинки: cissm.umd.edu

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter