Front Line Defenders закликав Росію допустити до кримського правозахисника Абдурешита Джеппарова його адвоката

Дата: 25 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Міжнародна організація Front Line Defenders закликала Росію розкрити місце перебування кримськотатарського правозахисника Абдурешита Джеппарова та негайно забезпечити йому доступ до його адвоката. 

Таку коротку заяву зробила правозахисна організація на своїй твіттер-сторінці

Абдурешит Джеппаров
Наразі досі невідоме місце перебування Абдурешита Джеппарова, після того як уранці 25 квітня окупаційні силовики обшукали його помешкання і вивезли чоловіка в невідомому напрямку.
 
Дружина правозахисника Ніяра Абдураїмова заявила, що російська влада приховує місце перебування її чоловіка. 
 
За словами адвоката Едема Семедляєва, станом на 12:53, коли він прибув до “управління ФСБ”,  черговий окупаційного відомства заявив, що Джеппарова до них не привозили. Те саме заявив черговий “Центру з протидії екстремізму” незаконного “міністерства внутрішніх справ республіки Крим”.  

Нагадаємо, росіяни затримували ветерана кримськотатарського національного руху 16 березня 2022 року після обшуку в його помешканні в Білогірську. Тоді до Джеппарова окупаційні силовики не допустили адвокатів. Після обшуку вони відвезли його до незаконного “райвідділу поліції”.

Пізніше незаконний “Білогірський районний суд” заарештував на 15 діб Джеппарова за обвинуваченням у “пропаганді нацистської атрибутики чи символіки” в соцмережах.

МЗС України та Представництво президента України в АР Крим закликали звільнити Абдурешита Джеппарова.

31 березня він вийшов на свободу після 15 діб адміністративного арешту за звинуваченням у “пропаганді нацистської атрибутики чи символіки” в соцмережах.

Як відомо, правозахисна спільнота в Україні переконана, що деокупація Криму припинить систематичні грубі порушення прав людини на півострові з боку Російської Федерації. Для цього вона закликає країни підтримати Україну своєчасним постачанням зброї та військовим обладнанням у достатній кількості.

22 квітня заступник глави МЗС України Андрій Мельник заявив, що Україна повинна негайно отримати в 10 разів більшу військову допомогу, ніж вона отримала від союзників дотепер, щоб завершити війну цього року. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter