Ексредакторка кремлівського Першого каналу Марина Овсяннікова повідомила, що відвідувала Київ

Дата: 05 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Журналістка, ексредакторка кремлівського Першого каналу, нині колумністка німецького видання Die Welt Марина Овсяннікова повідомила, що відвідувала українську столицю.

Про це вона написала на своїй сторінці в інстаграмі.

Марина Овсяннікова. Скриншот з відео

У своєму дописі російська пропагандистка розповіла про черги на бензин, сигнали повітряної тривоги та комендантську годину в столиці, яка її “вразила”.

Нагадаємо, що в Києві на базі Інтерфаксу-Україна 1 червня планували провести пресконференцію російської журналістки на тему: “Викриття від Марини Овсяннікової: як працює російська пропаганда”, однак уже за кілька годин після анонсу захід скасували через обурення активістів та суспільства.

Раніше стало відомо, що Овсяннікова заявила, що приїхала до Одеси.

Марина Овсяннікова з’явилася 14 березня в російському державному ефірі з плакатом “No war. Зупиніть війну. Не вірте пропаганді. Тут вам брешуть. Russians against war”. Вона кілька разів повторила: “Зупиніть війну! Ні війні!”, й замість акції швидко поставили інший відеоряд.

Жінку затримали російські силовики, але згодом відпустили, наклавши штраф 30 тисяч рублів. Її визнали винною в організації неузгодженої публічної акції й хотіли відправити під арешт, однак через наявність двох неповнолітніх дітей лише оштрафували.

Пізніше Овсяннікова виїхала з РФ, а вже невдовзі з’явилася в ефірі найвпливовішої ТРК Італії RAI та в ефірі шоу “Che tempo che fa”, де закликала Захід скасувати антиросійські санкції. Призначення росіянки на посаду співробітниці німецької газети Die Welt та телеканалу Welt викликало обурення в активістів.

Після хвилі невдоволення Овсяннікову не відзначили німецькою “Премією ЗМІ за свободу”, водночас премію імені Вацлава Гавела за творчу незгоду на Oslo Freedom Forum 2022 вона все ж таки отримала.

За даними Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, Росія активно використовує Овсяннікову для просування на західну аудиторію наративу про необхідність зняття обмежень з Росії.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter