У Києві хотіли провести пресконференцію колишньої пропагандистки з Першого каналу Марини Овсяннікової, але скасували захід

Дата: 31 Травня 2022
A+ A- Підписатися

У Києві збиралися провести пресконференцію колишньої редакторки російського Першого каналу Марини Овсяннікової, однак невдовзі після публікації анонсу захід скасували.

Анонс заходу опублікували в пресцентрі Інтерфаксу-Україна. 

Овсяннікова з’явилася в ефірі під час новин на Першому каналі з антивоєнним плакатом 14 березня. Скриншот відео

Захід мав відбутися 1 червня й мав назву “Викриття від Марини Овсяннікової: як працює російська пропаганда”.

У анонсі йшлося, що він проходитиме “за участю” Овсяннікової, однак не уточнювалося, чи фізично вона мала бути присутня в Києві, чи брала б участь онлайн. 

Раніше в Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки стверджували, що Росія активно використовує колишню редакторку Першого каналу для просування на західну аудиторію наративу про необхідність зняття санкцій з РФ.

Лише публікація анонсу спричинила жваве обговорення та обурення українців у соцмережах. 

В коментарі “Детектору медіа” керівник агенції “Інтерфакс-Україна” Олександр Мартиненко пояснив, що захід скасували через негативний суспільний резонанс: 

«Захід скасували, тому що, як виявилось, є досить негативний суспільний резонанс щодо цієї події, наше суспільство та медіаспільнота не хочуть бачити цю людину в Україні, і тим більше, з нею спілкуватись».

Мартиненко додав, що “Інтерфакс-Україна” не був організатором візиту Овсяннікової. Та, наскільки йому відомо, Овсяннікова мала приїхати до Києва особисто.  

“Чи може вона з’явитись ще десь, я не знаю”, – сказав Мартиненко.

Нагадаємо, що Овсяннікова з’явилася в ефірі під час новин на Першому каналі з плакатом “No war. Зупиніть війну. Не вірте пропаганді. Тут вам брешуть. Russians against war”. Вона також кілька разів повторила: “Зупиніть війну! Ні війні!”, а потім в ефір швидко поставили інший відеоряд.

Журналістку затримали російські силовики, але згодом відпустили, наклавши штраф.

Пізніше жінка виїхала з РФ, а згодом з’явилася в ефірі найвпливовішої ТРК Італії RAI та в ефірі шоу “Che tempo che fa”, де закликала Захід скасувати антиросійські санкції.

Невдовзі вона стала позаштатною кореспонденткою німецької газети Die Welt та телеканалу Welt, де має розповідати про події в Росії та Україні. Цей крок спричинив обурення в українських активістів, які провели в Берліні акцію протесту, вимагаючи звільнити Овсяннікову.

Фотографія обкладинки: AFP

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter