У Берліні вимагали звільнити російську пропагандистку Марину Овсяннікову з Die Welt

Дата: 15 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

У Берліні українські активісти вимагали звільнити колишню редакторку російського пропагандистського Першого каналу Марину Овсяннікову, яка наразі працює у медіагрупі Welt.

Про це йдеться в сюжеті Deutsche Welle.

Джерело: Reuters

Кількасот активістів та активісток під час акції протесту біля будівлі медіагрупи заявили, що обурені тим, що російська пропагандистка буде писати в німецькому виданні, зокрема й про події в Україні. На знак протесту вони на деякий час зв’язали собі руки та заклеїли роти.

Попри це начальник міжнародного відділу Die Welt Клаус Гейгер, який вийшов до протестувальників, повідомив, що не звільнятиме Овсяннікову, оскільки вона, на його думку, “на вірній стороні історії”.

Водночас він додав, що “підтримуватиме всіх в Україні”.

На знак протесту проти політики медіагрупи активісти лягли на землю, символізуючи українців, які можуть загинути через подальше розповсюдження російської пропаганди.

Нагадаємо, що Овсяннікова з’явилася в ефірі під час новин на Першому каналі з плакатом “No war. Зупиніть війну. Не вірте в пропаганду. Тут вам брешуть. Russians against war”. Вона також кілька разів повторила: “Зупиніть війну! Ні війні!”, а потім в ефір швидко поставили інший відеоряд. 

Журналістку затримали російські силовики, але згодом відпустили, наклавши штраф.

Пізніше жінка виїхала з РФ, а згодом з’явилася в ефірі найвпливовішої ТРК Італії RAI та в ефірі шоу “Che tempo che fa”, де закликала Захід скасувати антиросійські санкції.

На її думку, “росіяни не повинні колективно відповідати за те, що відбувається в Україні”. Бо в цьому нібито винна лише одна людина – Володимир Путін.

Пропагандистка пожалілася, що її мати-інвалід не може купити собі ліки, а донька розрахуватися в школі за обіди віртуальною карткою. Водночас про вбитих мирних жителів, зокрема й дітей, Овсяннікова не згадала.

11 квітня стало відомо, що Овсяннікова стала позаштатною кореспонденткою німецької газети Die Welt та телеканалу Welt, де розповідатиме про події в Росії та Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter