Російська пропагандистка Марина Овсяннікова просуває в Європі ідею скасування антиросійських санкцій

Дата: 28 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Журналістка російського пропагандистського Першого каналу Марина Овсяннікова, яка влаштувала акцію проти війни в Україні, просуває через європейські ЗМІ ідею скасування антиросійських санкцій.

Про це свідчать її публікації в інстаграмі, пише ІМІ.

Джерело: Reuters

Зокрема, Овсяннікова вийшла в ефір найвпливовішої ТРК Італії RAI та в ефірі шоу “Che tempo che fa” закликала Захід скасувати антиросійські санкції.

Вона заявила, що “росіяни не повинні колективно відповідати за те, що відбувається в Україні”. Бо в цьому нібито винна лише одна людина – Володимир Путін.

Пропагандистка пожалілася, що її мати-інвалід не може купити собі ліки, а донька – розрахуватися в школі за обіди віртуальною карткою. Водночас про вбитих мирних жителів, зокрема й дітей, Овсяннікова не згадала.

Пізніше Овсяннікова відредагувала свою публікацію, прибравши цитати про скасування санкцій і залишивши інформацію про свій виступ в ефірі RAI. Наразі її сторінка взагалі недоступна, проте скриншот попередніх дописів зберігся. 

Нагадаємо, що Овсяннікова з’явилася в ефірі під час новин на Першому каналі з плакатом “No war. Зупиніть війну. Не вірте в пропаганду. Тут вам брешуть. Russians against war”. Вона також кілька разів повторила: “Зупиніть війну! Ні війні!”, а потім в ефір швидко поставили інший відеоряд. 

Журналістку затримали російські силовики, але згодом відпустили, наклавши штраф.

Як відомо, українські студенти Стенфордського та Масачусетського університетів спільно створили сторінку, яка відстежує компанії, що “підтримують економіку Росії та фінансують війну”. Окрім детальної інформації про компанії, сайт також вказує на чіткі дії, які кожен може зробити, щоб переконати їх припинити бізнес в РФ. Можна долучитися до протестів, або анонімно надати інформацію про компанії, які продовжують працювати у країні-загарбнику.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter