Джамала зняла кліп на кримськотатарську народну пісню Arafat Dağindan

Дата: 29 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Кримськотатарська співачка Джамала презентувала новий кліп на містичну старовинну народну пісню Arafat Dağindan з альбому Qirim, який побачив світ торік навесні.

Співачка повідомила, що присвятила роботу своїй прабабусі Назилхан та спогадам, “які залишаються у кожного з нас із плином життя”.

Автором кліпу став український режисер Герман Ненов. За словами Джамали, нова робота – “картина Сальвадора Далі, повна змісту, філософії та душі”.

“Бугунь джуму (сьогодні п’ятниця). Сьогодні я помру”. Вона попросила маму зробити їй іфахаш і з’їла всю порцію. Потім покликала сусідку прочитали з нею молитву, і вона померла…”, – згадує співачка.

Нагадаємо, у березні 2024 року Джамала стала лауреаткою Національної премії імені Тараса Шевченка у 2024 році. Співачку удостоїли нагороди за її фольклорний альбом Qirim. 

Читайте також: “Заради Криму”: у Києві відкрили мистецьку виставку про ідентичність, історію і боротьбу кримськотатарського народу

Як відомо, на території тимчасово окупованої Батьківщини Росія проводить політику знищення та витіснення корінних народів, до яких зараховують кримських татар. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter