Довічне світить двом російським військовим, які розстріляли автівки із цивільними на Чернігівщині та обікрали вбитих

Дата: 26 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Про підозру у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством, повідомили двом російським військовим, які торік на Чернігівщині могли вбити чотирьох цивільних. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Кирило Бойков та Артем Разінкін. Фото: поліція Чернігівської області

Імен підозрюваних не називають, але на сайті ОГП можна знайти підозри на Кирила Бойкова та Артема Разінкіна

Слідчі вважають, що вони торік у березні, знаходячись в селі Ольшана Прилуцького району, з автоматичної зброї розстріляли два цивільних автомобілі, вбивши чотирьох людей. 

Двоє з них їхали з Прилук до Ічні та везли хліб людям. Судячи з тексту підозр, смерть одного з потерпілих настала внаслідок 13 вогнепальних кульових наскрізних та сліпих поранень тулуба й ніг зі значними ушкодженнями. 

Ще двоє загиблих їхали до Прилук.

Окрім того, що підозрювані вбили людей, вони ще й обшукали машини та вкрали телефони, особисті речі вбитих та хліб. 

Якщо суд визнає обох російських військових винними, то їм загрожує від 10 до 15 років увʼязнення або довічно. 

Нагадаємо, що судитимуть російського військового, який торік у Бучі розстріляв батька з сином на велосипедах. Вони їхали по гуманітарну допомогу, бо на той час у будинку родини майже два тижні не було газу, світла та води. Хлопець після нападу зміг вижити. 

Експерти ООН виявили закономірність нападів російських військових на цивільних у Київській, Харківській та Сумській областях. 

Пов’язує усі ці напади те, що жертви знаходились у дорозі, аби задовольнити потреби, наприклад, у харчах, були в цивільному одязі, не мали зброї, а деякі автівки мали напис “Діти” на вікнах.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter