Десятьох затриманих 23 листопада кримських татар Росія відправила відбувати адмінарешт у ІТТ Євпаторії

Дата: 25 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

“Суд” у Сімферополі відправив десятьох кримських татар, затриманих під час зустрічі адвоката Едема Семедляєва 23 листопада, до ізолятора тимчасового тримання в Євпаторії.

Про це інформує громадянське об’єднання “Кримська солідарність”.

До Євпаторії відправили Аліма Алієва, Абсеттара Сеттарова, Енвера Алімова, Муртазу Фахрієва, Зекір’ю Демірджи, Сервера Чолакчика, Мустафу Сейдалієва, Аліма Сулейманова, Решата Параламова, Длявера Ібраїмова. Місцезнаходження інших засуджених до адмінарешту наразі поки невідоме. 

Всіх затриманих звинувачують у порушенні статті 20.2.2 КоАП РФ (“організація масового одночасного перебування та (або) пересування громадян у громадських місцях, що спричинили порушення громадського порядку”). Відомо, що вони цілу ніч до судового слухання провели в ІТТ або у “відділках поліції” у Сімферополі. 

Напередодні ZMINA повідомляла, що ввечері 23 листопада окупаційні силовики затримали під ізолятором у Сімферополі 31 людину, які приїхали підтримати адвоката Едема Семедляєва, що відбував там адміністративний арешт. 

Вони проведуть під арештом від 10 до 14 діб.

Дев’ятьох активісток оштрафували на суму від 11 до 15 тисяч рублів (від майже 4 до 5 тисяч гривень).

Серед затриманих 10 жінок, зокрема, дівчинка 14 років та 5 журналістів. Їх протримали у поліції до ранку. 

Нагадаємо, 11 листопада “Центральний районний суд Сімферополя” визнав винним адвоката в адмінправопорушеннях за двома протоколами, які склали у “відділку поліції”. 

Як відомо, 25 жовтня 2021 року співробітники окупаційного “ОМОНу” та “Центру з протидії екстремізму” затримали  Семедляєва в “Центральному відділенні поліції Сімферополя”, куди той прибув для надання юридичної допомоги своїм довірителям, затриманим напередодні.  Чоловіки прийшли  цього дня до “Кримського військового гарнізонного суду” як вільні слухачі, де через відеоконференцзв’язок мало відбутися апеляційне засідання в справі “красногвардійської групи “Хізб ут-Тахрір”. 

Окупаційні силовики допустили до 21 затриманого чоловіка лише одного захисника, і ним став Едем Семедляєв. Під час його бесіди з одним із довірителів співробітник “поліції” чинив на довірителя тиск і погрожував переслідуванням за “непідкорення законному розпорядженню співробітника поліції”. Коли Едем Семедляєв заявив про намір вести аудіозапис того, що відбувається в дільниці, співробітник “поліції” також звинуватив його в непокорі законним розпорядженням поліції за ст. 19.3 Кодексу Російської Федерації про адміністративні правопорушення.

Крім того, співробітники незаконного “Центру протидії екстремізму” заявили адвокату, що їм необхідно перевірити, чи є в нього на тілі “екстремістські” татуювання, і наказали йому роздягнутися для проведення особистого огляду. Відомо, що адвокат мав роздягнутися в присутності п’яти людей і під відеонаглядом.  Коли ж чоловік відмовився від огляду, пославшись на статтю 28 Конституції Російської Федерації, співробітник “поліції” склав ще один протокол, знову апелюючи до непокори “законним розпорядженням поліції”.

Британія та США засудили масове затримання громадян України в тимчасово окупованому Росією Криму.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter