Окупанти в Криму знову затримали під “судом” близько 20 кримських татар, які прийшли як вільні слухачі на апеляційне засідання

Дата: 25 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

У Сімферополі окупаційні силовики вдруге за місяць масово затримали кримських татар і журналістів біля будівлі незаконного “гарнізонного суду”. Серед затриманих – Едем Семедляєв.

Про це інформує “Кримська солідарність“.

 

Як відомо, 25 жовтня відбувається апеляція в справі “червоногвардійської групи” “Хізб ут-Тахрір”, куди як вільні слухачі прийшли кримські татари. 

Зі стрімів, знятих кореспондентами “Грані.Ру” і “Кримської солідарності”, видно, як декілька людей очікували біля воріт Кримського гарнізонного військового суду. Російські “поліцейські” вимагали від них розійтися, посилаючись нібито на карантинні норми.

“Приблизно о 11:20 десятки силовиків у камуфляжі висунулися в бік слухачів і грубо заштовхали їх у заздалегідь підігнані автобуси маршрутного таксі. Кореспондент, який знімає це на відео, кричить, що він журналіст, перш ніж його хапають правоохоронці”, – мовиться в повідомленні “Кримської солідарності”.

Серед затриманих також координатор “Кримської солідарності”, якого російські силовики незаконно затримали 11 жовтня під цим самим “судом”. Крім того, серед затриманих громадські журналісти “Кримської солідарності” – Зідан Аджикелямов, Руслан Параламов та Ділявер Ібрагімов.

Представництво президента України в Автономній Республіці Крим засудило незаконні дії окупаційних органів Криму з обмеження свободи слова, зокрема затримання українських громадян та перешкоджання журналістській та професійній адвокатській діяльності.

Усіх затримали відвезли до “центрального” відділку поліції.

Фото: Кримська солідарність

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter