Держкомтелерадіо каже, що не рекомендував до нагороди оператора, який ходив у сепаратистській футболці

Дата: 30 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Держкомтелерадіо заявив, що не рекомендував кандидатуру луганського оператора Артема Веська для відзначення державною нагородою.

Про це відомство повідомило “Детектору медіа”.

Фото: “Бабель”

Офіційно Веська нагородили за “значні заслуги в зміцненні української державності, мужність і самовідданість, вагомий особистий внесок у розвиток різних сфер суспільного життя, відстоювання національних інтересів та сумлінне виконання професійного обовʼязку”. 

Після нагородження стало відомо, що у 2014 році він ходив у футболці із сепаратистським логотипом “Вежливые люди”. Тоді Весько працював оператором Лисичанської ТРК “Акцент”.

“Ми не дуже розбиралися, що там було в Криму. Артем ходив у цій футболці цілий день, поки одна людина не впізнала щось схоже на сепаратистський логотип. Ну і ніхто не знав тоді, що ця футболка означає. Багато нервів забрало, було багато розмов з СБУ. Так склалося”, – розповідала його дружина Катерина.  

Дати Веську нагороду, за даними журналістів, рекомендували збори (правління) колективу Державного комітету телебачення і радіомовлення, однак там це спростовують. У відомстві кажуть, що туди “не надходило клопотання про нагородження Веська, а тому і його кандидатуру ніхто не погоджував і ніколи не рекомендував цю людину на отримання будь-яких державних відзнак чи нагород”.

“Зазвичай клопотання про нагородження в установленому порядку надходять на адресу Держкомтелерадіо від НСЖУ, обласних державних адміністрацій (зараз – обласних військово-цивільних адміністрацій), а також від громадських об’єднань. Після погодження у відомстві вони передаються за призначенням”, – відповіли в Держкомтелерадіо.

Нагадаємо, що в січні 2022 року помічниця гостьової редакторки державного телеканалу “Рада” Поліна Шишкіна заявила, що ненавидить українську мову та вважає невдалим дизайн українського прапора. Згодом Шишкіна перепросила через свої висловлювання. Дівчина сказала, що не мала права так казати про мову та прапор, “особливо бувши дочкою учасника АТО”, й закликала не повторювати її помилку, “зважаючи на нинішню геополітичну ситуацію”.

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter