Працівниця держканалу “Рада” заявила, що ненавидить українську мову, але потім вибачилася

Дата: 31 Січня 2022
A+ A- Підписатися

Помічниця гостьової редакторки державного телеканалу “Рада” Поліна Шишкіна заявила, що ненавидить українську мову та вважає невдалим дизайн українського прапора. 

Відеозапис висловлювань оприлюднив активіст Сергій Стерненко у власному телеграм-каналі.

Джерело: скриншот відео в телеграм-каналі STERNENKO

У повідомленні міститься посилання нібито на фейсбук дівчини, де вказано, що вона працювала “асистентом редактора” (наразі контент видалено. – Ред.). 

Джерело: скриншот повідомлення в телеграм-каналі STERNENKO

Також на відео чути, які дівчина критикує прапор України.

“Прапор так собі, до речі. Могли б дизайн інший зробити, нормальний, тому що це п…ець”, – каже Шишкіна.

Згодом Шишкіна перепросила через свої висловлювання, сказавши, що “усвідомила свою помилку”. Відео з вибаченнями оприлюднив телеграм-канал MediaKiller.

Джерело: скриншот повідомленні в телеграм-каналі MediaKiller

Дівчина сказала, що не мала права так казати про мову та прапор, “особливо бувши дочкою учасника АТО”, й закликала не повторювати її помилку, особливо “зважаючи на нинішню геополітичну ситуацію”.

У коментарі “Детектору медіа” директор каналу “Рада” Вадим Перенчук уточнив, що в мовника не було трудових відносин із Шишкіною: та працювала на двотижневому випробувальному терміні гостьовою редакторкою від продакшну “Кінокіт” – виробника контенту для каналу – й одразу була звільнена.

Раніше ZMINA розповідала про те, що в компанії Andersen Lab відмовили в працевлаштуванні айтівцю, який не захотів розмовляти російською. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter