Держаудитслужба підтвердила зловживання на 21 мільйон гривень під час відбудови в Гостомелі

Дата: 04 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

У Гостомелі на Київщині Державна аудиторська служба підтвердила порушення та зловживання під час відновлення пошкодженого внаслідок бойових дій та агресії Росії майна. 

Про це розповіла голова Держаудитслужби Алла Басалаєва

Замінені держкоштом вікна в новобудовах, у яких не продали житлові площі. Фото: Держаудитслужба

Посадовиця нагадала про колишнього начальника Гостомельської військової адміністрації Сергія Борисюка, який, “отримавши від Київської обласної адміністрації ці матеріали на суму майже 11 мільйонів гривень, просто їх привласнив”. 

Окрім цього, на одному з комунальних підприємств селищної ради підтвердили нестачу на 1,2 мільйона гривень будівельних матеріалів, наданих як благодійна допомога. 

Щонайменше пів мільйона гривень могли розікрасти на відновленні даху та вікон у Мощуні та Гостомелі, а ще 2,9 мільйона гривень витратили на відновлення вікон у будинках, де квартири забудовники ще не встигли продати. 

“Це лише кілька епізодів з того, що виявили аудитори під час ревізії використання бюджетних коштів, виділених на відновлення. На жаль, зафіксовано понад 100 випадків невиконання робіт з відновлення житла мешканців Гостомельської громади”, – каже Басалаєва.  

Держаудитслужба вже провела перевірки в Чернівцях, Ужгороді, Ірпені, Бучі та Гостомелі. Невдовзі перевірки мають відбутись у Дніпрі, Чернігові, Коростені (Житомирщина), Дубні (Рівненщина), Ківерцях (Волинь), Ромнах (Сумщина), Старокостянтинові (Хмельниччина), Тячеві (Закарпаття), а також селах Поляниця (Івано-Франківщина), Славське (Львівщина) та Бородянка (Київщина). 

Нагадаємо, що до початку повномасштабного вторгнення Росії понад половину українців називали корупцію однією з найголовніших проблем країни. Вже цього року українці соціологам назвали корупцію найбільшим побоюванням у процесі відновлення країни після війни. У ЄС вважають, що корупція руйнівно впливає на права людини. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter