Депутату, який погрожував полтавській журналістці Анастасії Мацько, висунули підозру

Дата: 08 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Полтавська обласна прокуратура оголосила підозру депутату та заступнику голови районної ради Сергію Бойку, який погрожував журналістці “Полтавської хвилі” Анастасії Мацько. 

Про це регіональній представниці ІМІ повідомила представниця пресслужби Полтавської обласної прокуратури Людмила Іващук.

Фото: фейсбук-сторінка журналістки

За її словами, керівник обласної прокуратури підписав підозру заступнику голови Подільської районної ради Полтави.

“Підозру підписали за частиною 1 статті 345-1 КК України (погроза або насильство щодо журналіста). За дорученням керівника вчора її вручили підозрюваному. Запобіжний захід ще не обирали”, – сказала Іващук. 

Кілька днів тому Анастасія Мацько подала другу скаргу до Офісу генерального прокурора та обласної прокуратури через бездіяльність органу досудового розслідування.

Раніше судова лінгвістична експертиза підтвердила, що журналістка інтернет-видання “Полтавська хвиля” Анастасія Мацько, сприйняла погрози насильства з боку Сергія Бойка як “реальні, об’єктивні й такі, що загрожують її соціальному функціонуванню та особистому благополуччю”. Крім того, журналістка побоювалась їхнього виконання.

Нагадаємо, інцидент із журналісткою трапився під час сесії Полтавської міської ради 29 березня 2023 року. Тоді директор інспекції з контролю за благоустроєм міста Максим Малько та заступник голови Подільської райради в Полтаві Сергій Бойко, за словами медійниці, погрожували їй через її професійну діяльність. 

Факт погроз зафіксували також журналісти інших видань.

Самі посадовці заперечили, що грубили й погрожували дівчині. У коментарі “Полтавській хвилі” Малько назвав погрози журналістці її “бурхливою фантазією”. Натомість розповів, що конфлікт виник у кулуарах міської ради вже після сесії й участь у ньому брали депутати міської ради.

Після закінчення засідання Анастасія написала заяву до поліції. Її зареєстрували за статтею “перешкоджання журналістській діяльності”.

Згодом кримінальне провадження перекваліфікували з перешкоджання на погрози журналістці.

Про перебіг розслідування справи Мацько, а також справи про напад на іншу полтавську журналістку, головну редакторку видання”Коло” Тетяну Цирульник 9 травня, правоохоронці розповіли 16 червня.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter