Денісова: У російській колонії, де незаконно тримають українця Ігоря Кияшка, спалах коронавірусу

Дата: 01 Липня 2020
A+ A- Підписатися

У російській виправній колонії, де незаконно утримують засудженого за нібито шпигунство українця Ігоря Кияшка, спалах коронавірусу. 

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова. 

☝️У російській виправній колонії №11, де незаконно утримується український політв'язень Ігор Кіяшко, спалах…

Опубліковано Людмилою Денісовою Середа, 1 липня 2020 р.

Денісова не повідомила точної кількості в’язнів, у яких діагностували коронавірус, однак додала, що деякі з них контактували з Кияшком. 

“Через брак ліжкомісць у медичній частині цієї колонії інфікованих осіб розміщують у їдальні та клубі для проведення дозвілля, чим наражають на небезпеку зараження інших в’язнів“, – повідомила Омбудсман. 

Уповноважена зазначила, що схожа ситуація з поширенням коронавірусу склалась і в інших колоніях, де незаконно тримають громадян України. Через це Денісова звернулася до своєї російської колеги Тетяни Москалькової, щоб та забезпечила дотримання прав утримуваних осіб. Також вона закликала представників міжнародних правозахисних організацій застосовувати всі можливі механізми впливу задля захисту та якнайшвидшого звільнення з російського полону всіх громадян України.

Нагадаємо, що Нижньогородський обласний суд у Росії засудив Ігоря Кияшка до восьми років колонії суворого режиму за нібито шпигунство. Історія ексспівробітника МВС та адвоката Кияшка стала відома лише в червні 2018 року, коли йому оголосили підозру. За словами адвокатів, в ув’язненні українця змусили відмовитися від захисту. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter