Українця в Росії засудили до восьми років колонії за “шпигунство”

Дата: 26 Грудня 2018
A+ A- Підписатися

Нижньогородський обласний суд у Росії засудив громадянина України Ігоря Кияшка до восьми років колонії суворого режиму.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Кияшка визнали винним у “шпигунстві та спробі контрабанди частин двигуна військового літака”. Суд проходив у закритому режимі через нібито наявність у матеріалах справи документів, що містять військову таємницю. Захист не оскаржуватиме вирок, щоб уникнути збільшення покарання.

Жителя Лубен Полтавської області, юриста Ігоря Кияшка затримали 10 квітня у Нижньому Новгороді, коли той приїхав туди по ліки для свого сина. У цьому російському місті розташований фармацевтичний завод, який випускає потрібний препарат (за даними видання “Медіазона”, йдеться про вірус-бактеріофаг проти золотистого стафілокока).

Російський адвокат Кияшка Євген Губін розповів, що спочатку його підопічному оголосили про підозру в підготовці контрабанди з Росії обладнання, що може бути використане для військової техніки, а потім також – у шпигунстві. За словами Губіна, Кияшко спочатку зізнався в підготуванні до першого злочину, але звинувачення у шпигунстві категорично заперечує. У липні стало відомо, що засудженого змусили відмовитися від адвоката.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter