“Це було жахливо, просто нереально жахливо”: Антоненко розповів про 506 днів тримання під вартою

Дата: 06 Травня 2021
A+ A- Підписатися

Підозрюваний у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрій Антоненко, якому нещодавно змінили запобіжний захід з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт, повідомив, що за ґратами в нього погіршився стан здоров’я. 

Про це Антоненко розповів в інтерв’ю 5 каналу. 

Андрія Антоненка арештували ще в грудні 2019 року, а в СІЗО він провів рік і чотири місяці. За цей час суди багато разів лишали під вартою чоловіка, а тому зміна запобіжного заходу, як він зізнався, була для нього несподіванкою. 

“Мені взагалі здалося, що мені здалося. Хотілося, як термінатор, просто скрізь скло вийти. Щоб воно розступилося. Я побіг спершу в інший кінець, говорити зі своїм командиром, а хлопці з Нацгвардії вже відкрили двері й кричать: “Андрій Сергійович, давай!” – розповідає Антоненко. 

Як наголосив підозрюваний, за 506 днів за ґратами в нього погіршилося здоров’я, адже утримували його в поганих умовах. 

“Я був у камері – три кроки вперед, два кроки в сторону. Така маленька. Вікон там не було. Тобто вони були, але з такого оргскла, все замилене, тобто ти не бачиш, що відбувається там. Упав зір, і з зубами проблема. Як не крути, це наслідки. Це просто елементарні наслідки, як реагує організм. Це було жахливо. Просто нереально жахливо”, – каже він.

Час, який Антоненко провів у СІЗО, він характеризує як “викинутий”.

“Відчуття такі, що ніби нічого не відбулося. Серйозно. Це перше таке. Але потім почало приходити таке відчуття, що 12 грудня 19-го року – отут відрізали, відрізали 30 квітня 21-го – викинули. А оце отак от з’єднали, зв’язали, зробили на житті отакий рубець, шрам”, – каже він. 

Нагадаємо, один з керівників “Української правди” Павло Шеремет загинув від вибуху вранці 20 липня 2016 року. Йому підклали вибухівку під автомобіль. 

Усі підозрювані в злочині заперечують причетність до нього. Так, захист Антоненка стверджує, що він вищий за вбивцю. Адвокати Дугарь наполягають, що вона має алібі, підтверджене документами й свідками, а експертиза, на якій ґрунтується підозра, неповна і необ’єктивна. Кузьменко також розкритикувала експертизу.

На початку цього року колишній білоруський спецпризначенець Ігор Макар розповсюдив записи розмов своїх колишніх колег, де обговорюють варіанти вбивства Шеремета. Експертиза підтвердила справжність запису, однак українські правоохоронці вже встигли заявити, що нові факти не вплинуть на долю підозрюваних.

Нещодавно суд у справі Шеремета поскаржився на мітинги, гостре обговорення його роботи в соцмережах та погрози. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter