Чинному посадовцю Херсонської ОВА оголосили підозру у колабораціонізмі через співпрацю з окупантами

Дата: 04 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Співробітники Служба безпеки України оголосили підозру в колабораційній діяльності чинному посадовцеві Херсонської ОВА, який під час окупації Херсона добровільно погодився співпрацювати з росіянами. За це йому загрожує до 15 років вʼязниці. 

Про це пише пресслужба СБУ.

Під час тимчасової окупації міста він добровільно погодився увійти до створеного агресором “головного управління міністерства внутрішніх справ Херсонської області”. Там його призначили “старшим експертом відділення бухгалтерських і фінансово-аналітичних експертиз експертно-криміналістичного центру“, – йдеться в повідомленні.

За даними СБУ, такі “експертизи” окупанти використовували, щоб фабрикувати справи проти проукраїнських власників компаній. Підозрюваний також їздив до Москви на “курси підвищення кваліфікації”.

Як повідомляється, після звільнення Херсона колаборант спочатку заліг на дно, але потім знову влаштувався до обласної військової адміністрації.

Затриманому повідомили про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність, добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території). Йому загрожує до 15 років вʼязниці. Суд вже відправив його під арешт на два місяці.

Нагадаємо, наприкінці травня чотирьом поплічникам росіян з Луганщини та Донеччини оголосили про підозри, їм може загрожувати до 10 років за ґратами. Серед них  рецидивіст, якого у 2021-му засудили до 10 років ув’язнення за злочини у складі підконтрольної РФ “Козачої національної гвардії “Війська Донського”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter