Брали участь у штурмі “Азовсталі”: правоохоронці повідомили про підозру в держзраді сімом громадянам

Дата: 31 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Шестеро громадян України разом з “міністром внутрішніх справ ДНР” перейшли на бік ворога та в травні цього року брали участь у штурмі заводу “Азовсталь”. Їм повідомили про підозру.

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора.

Фото: Офіс Генерального прокурора

Семи громадянам України повідомили про підозру в державній зраді, а також участі в не передбачених законом збройних формуваннях та нападі на підприємства.

За даними слідства, шестеро громадян України на чолі з так званим “міністром внутрішніх справ ДНР”, колишнім заступником начальника управління – начальника відділу боротьби з торгівлею управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУ МВС України в Донецькій області, в умовах воєнного стану перейшли на бік ворога.

Вони брали участь у складі не передбачених законами України воєнізованих формувань. У травні 2022 року в складі так званого “спецпідрозділу КАСКАД МВС ДНР” вони здійснювали штурм заводу “Азовсталь”, який обороняли військовослужбовці Збройних сил України. Підозрювані також керували захопленням українських військових у полон.

Нагадаємо, що прокуратура повідомила про підозри за фактом державної зради п’ятьом керівникам територіальних органів внутрішніх справ, які після окупації Криму у 2014 році перейшли на службу до окупантів. Своїми діями та рішеннями “правоохоронці” сприяли становленню окупаційної адміністрації Росії, беручи безпосередню участь у роботі незаконно створених правоохоронних органів.

Крім того, правоохоронці повідомили про підозру шістьом учасникам незаконного збройного формування так званої “ДНР”, які у квітні 2014 року брали участь у захопленні адмінбудівлі Горлівського міського управління Головного управління МВС України в Донецькій області.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter