Нацполіція повідомила про підозру ще шістьом “деенерівцям”, які у 2014 році захопили адмінбудівлю на Донеччині

Дата: 06 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Правоохоронці повідомили про підозру шістьом учасникам незаконного збройного формування так званої “ДНР”, які у квітні 2014 року брали участь у захопленні адмінбудівлі Горлівського міського управління Головного управління МВС України в Донецькій області.

Про це повідомляє МВС України.

“На базі захопленої адміністративної будівлі міліції дислокувалися 30 бойовиків, які входили до складу силового блоку так званої “ДНР”. Її учасники незаконно позбавляли волі й утримували громадян України, зокрема проукраїнських активістів і військовополонених. Це колишні правоохоронці і представники місцевої влади. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі”, – йдеться в повідомленні.

Слідчі управління організації розслідування злочинів, учинених в умовах збройного конфлікту ГСУ Нацполіції повідомили про підозру шістьом особам за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності не передбаченого законом збройного формування) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що правоохоронці повідомили про підозру письменнику з тимчасово окупованої Горлівки, що на Донеччині. Чоловік рік тому переїхав до Харкова та поширював матеріали, у яких підтримував дії РФ. За словами підозрюваного, збройна агресія Росії допомагає врегулювати “громадянський конфлікт” в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter