Письменнику з окупованої Горлівки, який виправдовував дії російських агресорів, повідомили про підозру

Дата: 05 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Правоохоронці повідомили про підозру письменнику з тимчасово окупованої Горлівки, що на Донеччині. Чоловік рік тому переїхав до Харкова, та поширював матеріали, у яких підтримував дії РФ. За словами підозрюваного, збройна агресія Росії допомагає врегулювати “громадянський конфлікт” в Україні.

Про це повідомила Харківська обласна прокуратура.

Правоохоронці не розголошують імені підозрюваного, але, за даними джерела УП, це Іван Нечипорук.

“У березні під час інтерв’ю для російського каналу літературний діяч псевдореспублік розповів, що саме українські військові вісім років бомбили та знищували Донбас. Підозрюваний також зазначив, що збройна агресія РФ допомагає врегулювати громадянський конфлікт, бо з 2014 року України як держави більше не існує”, – йдеться в повідомленні.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури йому повідомили про підозру в поширенні матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

Нагадаємо, що Печерська окружна прокуратура Києва повідомила про підозру в державній зраді та вербуванні коригувальників колишній викладачці Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова Євгенії Більченко.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter