П’ятьом експравоохоронцям, які сприяли окупації Криму у 2014 році, оголосили про підозри в держзраді

Дата: 12 Вересня 2022
A+ A- Підписатися
П’ятьом керівникам територіальних органів внутрішніх справ, які після окупації Криму у 2014 році перейшли на службу до окупантів, прокуратура повідомила про підозри за фактом державної зради.
 
Про це повідомили в пресслужбі Прокуратури АР Крим та міста Севастополя.
 
Російські окупанти в тимчасово окупованому Криму
“Встановлено, що підозрювані склали присягу працівників органів внутрішніх справ України, присягнули бути відданими українському народові, суворо дотримуватися Конституції України та чинного законодавства. Однак після окупації півострова у 2014 році зрадили присязі та перейшли на службу до окупантів, спочатку до “міністерства внутрішніх справ Республіки Крим”, яке пізніше ввійшло до складу “міністерства внутрішніх справ РФ”. Підозрювані очолили окупаційні управління МВС РФ у різних містах Криму, зокрема в Севастополі, Сімферополі, Ялті, Керчі та Джанкої”, – йдеться в повідомленні.

У прокуратурі зазначають, що своїми діями та рішеннями “правоохоронці” сприяли становленню окупаційної адміністрації Росії, беручи безпосередню участь у роботі незаконно створених правоохоронних органів, а також надавали допомогу представникам держави-окупанта у веденні підривної діяльності проти України.

П’ятьом колишнім керівникам територіальних органів внутрішніх справ АР Крим прокурори повідомили про підозри за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (“Державна зрада”). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 15 років.

Прокуратура АРК не називає імен і прізвищ підозрюваних, проте посадовець, який не був уповноважений розмовляти з медіа і захотів залишитись анонімним, повідомив “Крим.Реалії”, що оголошено підозри Піддубову Олександру Олександровичу (Poddubov Aleksandr Aleksandrovych, Piddubov Oleksandr Oleksandrovych), Ніколаєву Сергію Васильовичу (Nykolaev Serhei Vasylevych, Nikolaiev Serhii Vasylovych), Старосвітському Сергію Миколайовичу (Starosvetskyi Serhei Nykolaevych, Starosvitskyi Serhii Mykolaiovych), Ткаченку Миколі Миколайовичу (Tkachenko Nykolai Nykolaevych, Tkachenko Mykola Mykolaiovych) та Вербицькому Дмитру Олександровичу (Verbytskyi Dmytryi Aleksandrovych, Verbytskyi Dmytro Oleksandrovych).

Нагадаємо, на Одещині в держзраді підозрюють колишнього працівника Міністерства внутрішніх справ України. Він передавав російським спецслужбам персональні дані співробітників СБУ. Експоліцейському загрожує довічне ув’язнення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter