Ексспівробітнику МВС України загрожує довічне ув’язнення за співпрацю зі спецслужбами РФ

Дата: 12 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

На Одещині в держзраді підозрюють колишнього працівника Міністерства внутрішніх справ України. Він передавав російським спецслужбам персональні дані співробітників СБУ. Експоліцейському загрожує довічне ув’язнення.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

“За даними слідства, з березня по серпень 2022 року експоліцейський збирав персональні дані співробітників Служби безпеки України для представників спецслужб РФ. Їх планували залучити до інформаторської мережі ворожої спецслужби на території України”, – йдеться в повідомленні.

Підозрюваний передавав прізвища, дати народження, місця реєстрації та проживання, номери мобільних телефонів, дані щодо родин, фотографії, місця служб, посади та лінії роботи. Також він збирав дані про колишніх та чинних працівників СБУ.

Колишньому співробітнику МВС України повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (“Державна зрада”).

За клопотанням прокурора суд застосував до колишнього поліцейського запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави. Йому загрожує довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, п’ятьом колишнім правоохоронцям, які погодилися співпрацювати з російськими окупантами на тимчасово захоплених територіях Харківської області, працівники ДБР повідомили про підозру в державній зраді. Тепер їм може загрожувати довічне ув’язнення. 

Раніше ZMINA повідомляла, що за даними Офісу генерального прокурора, станом на 18 серпня 2022 року в Україні правоохоронці відкрили понад 1 597 кримінальних проваджень за державну зраду.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter