П’ятьом експравоохоронцям з Харківщини за співпрацю з окупантами загрожує довічне ув’язнення

Дата: 26 Серпня 2022
A+ A- Підписатися
П’ятьом колишнім правоохоронцям, які погодилися співпрацювати з російськими окупантами на тимчасово захоплених територіях Харківської області, працівники ДБР повідомили про підозру у державній зраді. Тепер їм може загрожувати довічне ув’язнення. 
 
Про це інформує пресслужба Державного бюро розслідувань.
 
Фото: Слово і діло

За даними слідства, одна з підозрюваних на початку березня отримала “посаду” у створеному збройними формуваннями Російської Федерації “податковому органі” у тимчасово захопленому Ізюмі Харківської області.

Вона відповідала за стягування платежів з місцевих жителів на користь загарбників. Також “чиновниця” передала ворогу дані платників податків.

Двоє правоохоронців почали працювати у “поліції” тимчасово захопленого Вовчанська на посадах дільничного та помічника чергового.

Інші двоє підозрюваних “працевлаштувалися” у тимчасово захоплених Куп’янську і Боровій. Вони допомагають загарбникам проводити обшуки та патрулювати вулиці.

Усім п’ятьом повідомили про підозру у державній зраді, вчинену в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу). Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Нагадаємо, 21 серпня харківські правоохоронці оголосили підозру колаборанту з Вовчанська, який організував розграбування військової частини Нацгвардії. Крім того, чоловік передав росіянам дані проукраїнськи налаштованих громадян. Тепер йому загрожує до 12 років за ґратами.

Раніше ZMINA повідомляла, що за даними Офісу генерального прокурора, станом на 18 серпня 2022 року в Україні правоохоронці відкрили понад 1 597 кримінальних проваджень за державну зраду.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter