У Харкові затримали колаборанта, який допомагав розграбовувати військову частину Нацгвардії

Дата: 21 Серпня 2022
A+ A- Підписатися
Харківські правоохоронці оголосили підозру колаборанту з Вовчанська, який організував розграбування військової частини Нацгвардії. Крім того, чоловік передав росіянам дані проукраїнськи налаштованих громадян. Тепер йому загрожує до 12 років за ґратами.
 
Про це повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури.
 

“Встановлено, що чоловік з власної ініціативи налагодив комунікацію з представниками РФ у Вовчанську. Підозрюваний організував розграбування військової частини Національної гвардії України, складських приміщень ТОВ “Вовчанський м’ясокомбінат”, приміщень підприємства з виробництва цукру на території смт Білий Колодязь Чугуївського району — і це все заради того, щоб догодити окупантам. Він передав їм вкрадені продукти та паливно-мастильні матеріали”, йдеться у повідомленні.

Зазначається, що пособник окупантів передав представникам Росії відомості щодо проукраїнськи налаштованих громадян, які проживають на території громади. Крім того, особисто супроводжував російську армію на автомобілі, щоб окупанти краще розумілись на місцевості.

38-річного чоловіка затримали в Харкові та повідомили про підозру за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування відносно нього проводить СВ Управління СБУ в Харківській області.

Нагадаємо, у квітні Верховна Рада ухвалила закон про посилення відповідальності для колаборантів із пропозиціями президента.

Згідно з законом Кримінальний кодекс доповнять статтею 111-2 “Пособництво державі-агресору”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter