Білоруський суд визнав екстремістським спортивний сайт Tribuna.сom

Дата: 07 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Окрім основного ресурсу, до списку заборонених також потрапили всі сторінки Tribuna.com у соціальних мережах та мобільний додаток. Однією з причин такого рішення суду стали публікації про білоруську спортсменку Крістіну Тимановську, яку намагалися примусово вивезти з Токіо.

Про це повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ Білорусі у своєму телеграм-каналі. 

“Інтернет-ресурс Тribunа.cоm і його похідні у соціальних мережах і месенджерах визнані екстремістськими. Таке рішення сьогодні, 6 серпня, виніс суд Залізничного району Вітебська за матеріалами обласного Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю і корупцією”, — йдеться у повідомленні.

Відомий спортивний сайт Tribuna.com потрапив до переліку заборонених в Білорусі після того, як розмістив на своїх сторінках матеріали, що критикували режим самопроголошеного президента Олександра Лукашенка через ситуацію із атлеткою Крістіною Тимановською та публікацію під назвою “Фантастична ораторка не змогла порадувати режим” про призерку чемпіонатів Європи і світу Анастасію Прокопенко, яку публічно підтримує режим у Білорусі. 

До переліку заборонених в країні потрапили сайт видання, його телеграм-канал, сторінки в інстаграмі, фейсбуці, твіттері, вконтакті та мобільний додаток. 

Тепер за поширення матеріалів з цих ресурсів передбачена відповідальність та покарання аж до арешту. 

Нагадаємо, що білоруську легкоатлетку Крістіну Тимановську намагались насильно вивезти з Токіо, де проходять тридцять другі літні Олімпійські ігри. 

Спортсменка відмовилася повертатися до Білорусі та попросила міжнародного захисту. Вона отримала гуманітарну візу Польщі та заявила, що має намір продовжити свою спортивну кар’єру в цій країні.

Тимановська не перша білоруська спортсменка, яку влада переслідує за підтримку протестів. Так, у вересні 2020-го на 15 діб арештували відому баскетболістку Олену Левченко. Весною поточного року влада оголосила в розшук чемпіонку світу з плавання Олександру Герасименю через нібито “заклики до заподіяння шкоди національній безпеці”.

Фотографія обкладинки: з відкритих джерел

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter