Білоруському журналісту Денису Івашину висунули нове обвинувачення

Дата: 21 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

Білоруському журналісту, кореспонденту видання InformNapalm Денису Івашину висунули нове обвинувачення та продовжили термін утримання під вартою. 

Про це повідомляється в телеграм-каналі “Єврорадіо”.

Джерело: novychas.by

Відповідний документ від начальника слідчого відділу КДБ Білорусі отримала дружина журналіста Ольга Івашина, уточнюється в інформації.

Згідно з документом, чоловіка обвинуватили в “менш тяжких” та “особливо тяжких” злочинах. Перше може стосуватися “втручання в діяльність представника міліції”, за що медійника формально затримали в березні 2021 року. Зміст нового обвинувачення невідомий.

Нагадаємо, що Івашина затримали співробітники КДБ та вивезли в невідомому напрямку в Гродні (Білорусь) 12 березня 2021 року.

Наступного дня його дружина уточнила, що журналіста затримали нібито в межах кримінальної справи.

15 березня затриманому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці.

На думку журналіста InformNapalm Романа Бурка, такі дії білоруського КДБ, ймовірно, пов’язані з активною журналістською діяльністю Івашина. Той 2014 року був активним учасником Революції гідності в Україні, згодом долучився до InformNapalm як OSINT-розслідувач та перекладач. Пізніше став головним редактором білоруськомовної версії ресурсу.

Займався власними розслідуваннями, перекладав на білоруську мову дослідження спільноти про військову агресію Росії проти України тощо.

Івашина тримають за ґратами в Білорусі вже понад 190 днів, чоловік під час ув’язнення переніс серцевий напад.

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter