Бенксі продасть 50 своїх робіт та віддасть гроші на допомогу Україні

Дата: 10 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Всесвітньо відомий британський вуличний художник Бенксі створив 50 малюнків-трафаретів, виставив їх на продаж через сайт благодійного фонду, всі отримані гроші підуть на допомогу для України.

Про це він заявив на своїй сторінці в Інстаграм.

Фото: banksy

На сайті фонду зазначається, що кожну з 50 копій підписано і пронумеровано, один покупець може придбати лише один екземпляр за ціною 5000 фунтів стерлінгів (близько $6100).

Кожен екземпляр покладений у дерев’яну раму та є унікальним, оскільки подряпини на кожну роботу Бенксі наносив окремо – за допомогою ножа для піци.

“В Україні я бачив, як група “Спадщина війни” приїхала і надала медичну допомогу, обігрівачі, свіжу воду цим відчайдушним людям у ​​розбомбленому будинку. Вони також надали мені одну зі своїх машин швидкої допомоги для робота. Я вважаю, що найменше, що я повинен зробити, це зібрати достатньо грошей, щоб замінити номерні знаки на машині швидкої допомоги, якою я користувався”, – зазначив Бенксі.

Щоб придбати один екземпляр слід зареєструватися на сайті. Реєстрація закінчується у пʼятницю, 16 грудня, о 12:00 за Гринвічем. Множинні замовлення та боти будуть дискваліфіковані. 

На кошти, отримані від розпродажу цих робіт, будуть закуплені нові машини швидкої допомоги та машини для волонтерів.

“Машини потрібні на Донбасі для продовження евакуації людей з інвалідністю, літніх людей та постраждалих мирних жителів. Ми відправимо генератори, газові обігрівачі та ліхтарі на сонячних батареях до громад, які переживають сувору зиму без електрики. І ми зможемо продовжити нашу підтримку притулків у Києві для жінок та ЛГБТ-спільноти”, – сказав генеральний директор фонду  Legasy Of War Джайлз Дулей.

Нагадаємо, що в листопаді у Бородянці, що на Київщині на руїнах багатоповерхової будівлі з‘явилися графіті відомого британського художника Бенксі. На малюнку дівчинка-гімнастка стоїть на руках і ніби спирається на уламки будівлі.

Пізніше британський вуличний художник Бенксі підтвердив, що створив сім графіті в Україні: всі вони – у Києві та Київській області.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter