Британський вуличний художник Бенксі підтвердив, що створив сім графіті в Україні

Дата: 15 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Британський вуличний художник Бенксі підтвердив, що створив сім графіті в Україні: всі вони – у Києві та Київській області.

Про це він розповів виданню The Art Newspaper.

Джерело: bzh.life

Один з малюнків – на майдані Незалежності в Києві, на ньому зображено дітей, що гойдаються на гойдалці з протитанкового їжака.

Джерело: bzh.life

Ще два Бенксі зробив у Бородянці: на одному з них гімнастка стоїть на руках, на другому хлопець кидає на підлогу чоловіка в кімоно, схожого на Путіна.

Джерело: bzh.life
Джерело: bzh.life

Бенксі також належить авторство малюнків, на яких зображено жінку в халаті з вогнегасником, бородатого чоловіка, що приймає ванну, та броньовану вантажівку з боєголовкою у вигляді пеніса.

Джерело: bzh.life
Джерело: bzh.life
Джерело: bzh.life

Яким є сьомий твір Бенксі, видання не уточнює. Відомо, що художнику приписують зображення гімнастки, що виступає зі стрічкою, на зруйнованій будівлі в Ірпені.

Джерело: bzh.life

Нагадаємо, Бенксі – псевдонім англійського художника графіті, політичного активіста і режисера. Навколо його біографії та справжнього імені точиться багато суперечок.

Графіті Бенксі почали з’являтися на вулицях міст від початку 1990-х. Нині вони оцінюються в мільйони доларів, і це значно збільшує вартість нерухомості, на якій розміщені малюнки.

В грудні 2018 року Бенксі вирішив розіграти свою скульптуру Dream Boat у лотерею, щоб зібрати гроші для біженців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter