Британський художник Бенксі намалював графіті на одному зі знищених росіянами будинків у Бородянці

Дата: 12 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

У Бородянці, що на Київщині на руїнах багатоповерхової будівлі з‘явилися графіті відомого британського художника Бенксі. На малюнку дівчинка-гімнастка стоїть на руках і ніби спирається на уламки будівлі.

Автор опублікував світлини на своїй сторінці в Instagram.

Графіті в Бородянці. Джерело: Instagram Бенксі

Художник-анонім, який має псевдонім Бенксі, зробив графіті на стіні однієї зі зруйнованих росіянами багатоповерхівок містечка Бородянка. 

На малюнку зображено маленьку дівчинку-гімнастку, яка стоїть на руках. Вона ніби спирається на уламки будинку як на спортивне знаряддя.

Фото інших схожих за стилем графіті, що з‘явилися в Бородянці та Ірпені опубліковано в Instagram користувача Ed Ram. Автори публікації припускають, що це також роботи Бенксі.

Графіті в Ірпені. Джерело: Instagram Ed Ram

На руїнах будівлі в Ірпені, прямо над діркою від снаряда художник зобразив ще одну маленьку гімнастку зі стрічкою. Вона ніби танцює над сферою.

На іншому графіті у Бородянці намальовано хлопчика у кімоно, який кидає на землю дорослого дзюдоїста.

Ймовірно останнє графіті з хлопчиком стосується Володимира Путіна, який захоплюється дзюдо, і українців, що перемагають його.

Бенксі — псевдонім англійського художника графіті, політичного активіста та режисера. Навколо його біографії та справжнього імені точиться багато суперечок.

Графіті Бенксі почали з’являтися на вулицях міст від початку у 1990-х. Нині вони оцінюються в мільйони доларів і це значно збільшує вартість нерухомості, на якій розміщені малюнки.

Нагадаємо, у грудні 2018 року британський художник Бенксі вирішив розіграти свою скульптуру Dream Boat у лотерею, щоб зібрати гроші для біженців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter