Асоціація родин захисників “Азовсталі” подала апеляцію на блокування сторінки в інстаграмі

Дата: 10 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Асоціація родин захисників “Азовсталі” подала апеляцію на блокування сторінки в інстаграмі та звернулася до Міністерства цифрової трансформації щодо ситуації.

Про це повідомив міністр Михайло Федоров у власному телеграм-каналі.

Фото: Дмитро Козацький (Орест)

За словами урядовця, команда міністерства надіслала компанії “Мета” – власниці Інстаграму – листа із запитом щодо розблокування сторінки асоціації, сторінки голови Асоціації родин захисників “Азовсталі” та ще п’ятьох інших сторінок, пов’язаних з діяльністю полку “Азов”. Зараз вони всі заблоковані.

“Сторінки українських захисників не мають блокуватися, – зазначив Михайло Федоров. – Чекаємо на оперативну реакцію команди “Мета”. Сподіваємося, скоро компанії вдасться комплексно змінити підходи до модерації контенту та розв’язати проблему масових блокувань українських користувачів. Світ має знати правду про війну в Україні”, – написав Федоров.

9 серпня стало відомо про те, що Інстаграм припинив доступ до сторінки Асоціації родин захисників “Азовсталі”, де рідні військових, які боронили Маріуполь від росіян, повідомляли про все, що відбувається з ними після того, як вони потрапили в полон у травні 2022 року.

Асоціацію родин захисників “Азовсталі” створили 1 червня для здійснення представницького, консультативного, гуманітарного, дорадчого, наглядово-контрольного, організаційного, інформаційного та іншого супроводу процесу визволення захисників Маріуполя.

Нагадаємо, що командир полку “Азов” Денис Прокопенко у своєму відеозверненні 16 травня заявив, що захисники Маріуполя виконали наказ “вищого військового командування” задля збереження життів. Тоді близько тисячі українських солдатів, які захищали “Азовсталь”, вивезли із заводу на непідконтрольні Україні території Донецької області.

Згідно із заявами представників Міноборони України та Генштабу, повертати захисників “Азовсталі” додому планують через процедуру обміну.

17 травня в Росії заявили про плани допитати українських військових у ростовському СІЗО, а також про ідею ухвалити заборону на обмін так званих “нацистських злочинців”. У Держдумі не приховують, що хочуть зробити це, щоб унеможливити повернення українських захисників на батьківщину.

6 червня президент Володимир Зеленський повідомив, що в російському полоні перебувають більш ніж 2,5 тисячі українських бійців з “Азовсталі”. За його словами, над визволенням бійців працює Головне управління розвідки Міноборони. Також президент наголосив, що не сприймає серйозно заяв від російської влади й бойовиків з ОРДЛО щодо подальшої долі українських захисників, оскільки в такий спосіб вони намагаються піаритися на цьому.

14 червня рідні українських бійців, які героїчно захищали Маріуполь, а нині перебувають у полоні росіян, звернулися до міжнародних ЗМІ із закликом відвідати колонію в окупованій Оленівці на Донеччині та показати, в яких умовах утримують їхніх близьких.

На початку серпня стало відомо, що росіяни хочуть провести “суд” над полоненими українцями в маріупольській філармонії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter