Американські вчені розробили рукавичку, яка перекладає жестову мову в режимі реального часу

Дата: 01 Липня 2020
A+ A- Підписатися

Американські науковці з Лос-Анджелеса розробили рукавичку, яка перекладає жестову мову в режимі реального часу.

Про це повідомляє Громадське радіо. 

Щоб ідентифікувати кожне слово, фразу або літеру відповідно до американської жестової мови, пристрій має сенсори вздовж усіх пальців. Сигнали з пристрою надсилаються на смартфон, який озвучує слова зі швидкістю одного слова на секунду. Розробники також додали датчики для обличчя, які використовують між бровами та на одній стороні рота, щоб фіксувати вираз обличчя, що є частиною американської мови жестів. Рукавичка, за словами її творців, легша за будь-який інший пристрій, створений для перекладу жестової мови.

Як відомо, за підрахунками науковців, американською жестовою мовою в США та англомовній частині Канади користуються від 220 до 300 тис. осіб. Усього у світі існує понад 300 жестових мов, зокрема українська, яка належить до сім’ї французької жестової мови. 

У вересні минулого року Європейська єврейська асоціація в Бельгії вимагала видалити з онлайн-словника фламандської мови і Неофіційна назва нідерландської мови, яку використовують у Бельгії. жестів декілька варіантів позначення слова “єврей”, які в організації називали расистськими. Так, у словнику міститься понад 6 тисяч знаків, проте для позначення слова “єврей” у ньому закріплено лише декілька способів. Один з них – демонстрація пальця, який імітує скручений ніс, інший – демонстрація непідстрижених прядок волосся на скронях, або пейсів.

Також нещодавно Google розробив додаток, який допоможе “бачити” людям з вадами зору, а ще раніше компанія випустила два додатки для людей з порушеннями слуху, які переводять мовлення оточення в текст на екрані в режимі реального часу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter