Активісти “Жовтої стрічки” збирають інформацію про відеокамери, що встановили росіяни на окупованих територіях

Дата: 05 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Активісти громадського руху спротиву “Жовта стрічка” закликали небайдужих на окупованих територіях збирати інформацію про встановлені відеокамери.

Про це повідомляють активісти “Жовтої стрічки” у своєму телеграм-каналі.

Фото: телеграм-канал “Жовтої стрічки”

У чат-боті “Разом” доступна нова функція – карта відеокамер. Вона дозволяє збирати актуальну інформацію про їх розміщення у режимі реального часу.

“Ця функція стане цінним інструментом для активістів тимчасово окупованих територій України, які прагнуть забезпечити безпеку усім жителям міст, які потерпають від окупації”, – йдеться в повідомленні.  

Автори також зазначили, що активісти в тимчасово окупованому Криму вже активно поповнюють карту.

Раніше активісти громадського руху спротиву “Жовта стрічка” перейменовували вулиці тимчасово окупованих Мелітополя, Енергодара та Бердянська на честь полеглого Героя України Дмитра Коцюбайла (Да Вінчі), який загинув на Сході України.

Також на тимчасово окупованих територіях Мелітополя, Бердянська та Енергодара спалювали газети та агітаційні матеріали російських окупантів. 

Рух громадянського спротиву “Жовта стрічка” виник торік навесні в Херсоні, майже одразу після того, як його захопили російські війська, і швидко поширився на інші окуповані території. 

Рух став лауреатом премії Європейського парламенту імені Андрія Сахарова – активістів згадують в описі кандидата-переможця. Нещодавно в Брюсселі відбулась акція солідарності з ними.

Нагадаємо, що раніше “Жовта стрічка” закликала писати проукраїнські гасла на російських банкнотах.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter