Активісти “Жовтої стрічки” пишуть проукраїнські гасла на рублях

Дата: 10 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Рух громадянського спротиву “Жовта стрічка” запустив новий флешмоб на тимчасово окупованих територіях України, зокрема в Криму. Активісти пишуть проукраїнські гасла на російських банкнотах.

Про це повідомляє рух “Жовта стрічка” в телеграм-каналі.

Фото: “Жовта стрічка”

Активісти вважають, що загарбники на окупованих територіях поводяться занадто оптимістично, та нагадують, що на відміну від них є реалістами. До прикладу, у Херсоні активісти розвішували плакати з пропозицією до росіян зробити “жест доброї волі” за декілька тижнів до деокупації регіону. 

“Ми знаємо, що ЗСУ звільнять нашу землю. Тож вирішили нагадати окупантам, що вони тут тимчасово”, – кажуть активісти.

Акцію проводять у Мелітополі, Сімферополі, Севастополі, Донецьку та Луганську. У Криму люди, незгодні з окупацією, вже писали проукраїнські гасла на рублях у 2014-му. 

Рух громадянського спротиву “Жовта стрічка” виник торік навесні в Херсоні, майже одразу після того, як його захопили російські війська, і швидко поширився на інші окуповані території. 

Попри постійну загрозу життю, викрадення та тортури проукраїнські активісти продовжують підпільний протест, символом якого стала жовта стрічка, що тепер з’являється на вулицях міст, на парканах, деревах і навіть будівлях окупаційних адміністрацій. 

Торік “хоробрий український народ в особі президента Володимира Зеленського” став лауреатом премії Європейського парламенту імені Андрія Сахарова. В описі номінанта-переможця серед іншого згадували й рух “Жовта стрічка”. Нещодавно в Брюсселі відбулась акція солідарності з активістами.

Нагадаємо, що професор паризького Інституту політичних досліджень та Відкритого університету Каталонії Феліп Дац каже, що ненасильницький вид спротиву завадив деяким довгостроковим військовим і політичним цілям російської влади, а також може стати вирішальним у завершенні російської окупації. 

Детальніше про це ви можете прочитати за посиланням

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter