“Час зробити “жест доброї волі”: партизани розвісили в Херсоні нові плакати

Дата: 26 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

На тлі оголошеної російськими окупантами “евакуації” з Херсона партизани руху громадянського опору “Жовта стрічка” розвісили в місті плакати із закликами до росіян покинути Україну та до місцевих мешканців – саботувати видавання російських паспортів. 

Про це повідомили в телеграм-каналі руху. 

Фото: телеграм-канал “Жовта стрічка”

Активісти руху розклеїли плакати, зокрема, зі словами “час зробити “жест доброї волі”, обігруючи традиційне виправдання російського військового керівництва щодо власних невдач. 

“На багатьох деревах, стовпах, парканах пов’язані синьо-жовті стрічки, на заборах та в підʼїздах патріотичні плакати”, – описують ситуацію в місті активісти. 

“Жовта стрічка” дії не тільки на Херсонщині, але й в інших тимчасово окупованих росіянами регіонах України. Учасники руху палять білборди росіян у містах та іншу агітацію, малюють проукраїнські графіті тощо. 

Фото: телеграм-канал “Жовта стрічка”

Херсонщина, згідно з дослідженням Міжнародного Каталонського інституту миру (ICIP) та Міжнародного інституту ненасильницької дії (Novact), є регіоном-лідером за кількістю ненасильницьких акції та дій, що відбуваються від початку повномасштабного російського вторгнення. 

Автор дослідження професор паризького Інституту політичних досліджень та Відкритого університету Каталонії Феліп Дац каже, що ненасильницький спротив завадив деяким довгостроковим військовим і політичним цілям російської влади, а також може стати вирішальним у завершенні російської окупації. 

Нагадаємо, що цього року “хоробрий український народ в особі президента Володимира Зеленського” став лауреатом премії Європейського парламенту імені Андрія Сахарова. В описі номінанта-переможця серед іншого згадували рух “Жовта стрічка”.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter