Європарламентарі підтримали членів руху опору “Жовта стрічка” та отримали квитки на потяг Київ – Сімферополь

Дата: 04 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

У Брюсселі відбулась акція солідарності з українськими активістами, які чинять спротив російським окупаційним військам на тимчасово захоплених територіях. 

Про це повідомляє рух “Жовта стрічка” в телеграм-каналі.

Фото: телеграм-канал “Жовта стрічка”

Європейські парламентарі одягли жовту стрічку на одяг на знак підтримки українців, які вимушено опинились в окупації.

Крім того, активісти руху передали квитки на потяг Київ – Сімферополь 13 депутатам та політикам, а  разом із квитками передали листи від тих, хто чинить спротив у Криму.

 

“Ці листи – важливе свідчення кримського опору, голос якого російська пропаганда давно намагається заглушити, як для півострова, так і для світу”, – зазначили активісти руху.

Історії людей з окупації почули віцеспікер Сейму Литви Паулюс Саударгас, міністр освіти та науки Литви Юргита Шюгждинене, спікерка Сейму Литви Вікторія Чмиліте-Нільсен, міністр закордонних справ Литви Габриелюс Ландсбергіс, а також Жигимантас Павильонис, Лаурінас Кащюнас, Антанас Сепононис, Лінас Слушнис, Гінтар Скаіст, Даля Асанавичюте та Йонас Джарутіс.

Рух громадянського спротиву “Жовта стрічка” виник торік навесні в Херсоні, майже одразу після того, як його захопили російські війська, і швидко поширився на інші окуповані території. 

Попри постійну загрозу життю, викрадення та тортури проукраїнські активісти продовжують підпільний протест, символом якого стала жовта стрічка, що тепер з’являється на вулицях міст, на парканах, деревах і навіть будівлях окупаційних адміністрацій. 

Торік “хоробрий український народ в особі президента Володимира Зеленського” став лауреатом премії Європейського парламенту імені Андрія Сахарова. В описі номінанта-переможця серед іншого згадували й рух “Жовта стрічка”.

Нагадаємо, що професор паризького Інституту політичних досліджень та Відкритого університету Каталонії Феліп Дац каже, що ненасильницький вид спротиву завадив деяким довгостроковим військовим і політичним цілям російської влади, а також може стати вирішальним у завершенні російської окупації. 

Детальніше про це ви можете прочитати за посиланням

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter