Активісти “Жовтої стрічки” на окупованих територіях Запорізької області спалюють газети та агітматеріали росіян

Дата: 27 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

На тимчасово окупованих територіях Мелітополя, Бердянська та Енергодара активісти громадського руху “Жовта стрічка” спалюють газети та агітаційні матеріали російських окупантів. 

Про це повідомляють активісти руху “Жовта стрічка” у своєму телеграм-каналі.

Фото: руху “Жовта стрічка”

“Окупанти створили величезну кількість пропагандистських матеріалів, намагаючись таким створити паралельну реальність, інформаційну бульбашку для українців, але українці розуміють, що краще російська пропаганда має бути спалена”, – йдеться в повідомленні.

Так, завдяки активістам було знищено 500 примірників агітаційної макулатури.

Раніше у тимчасово окупованому Луганську активісти громадського руху спротиву окупації “Жовта стрічка” провели акцію, лишаючи на житлових будинках графіті “Геть окупанта”. 

“Жовта стрічка” закликала мешканців тимчасово окупованих територій долучитись до перейменування російських назв вулиць в населених пунктах на вулицю Дмитра Коцюбайла “Да Вінчі”, який загинув на Сході України.

Рух громадянського спротиву “Жовта стрічка” виник торік навесні в Херсоні, майже одразу після того, як його захопили російські війська, і швидко поширився на інші окуповані території. 

Рух став лауреатом премії Європейського парламенту імені Андрія Сахарова – активістів згадують в описі кандидата-переможця. Нещодавно в Брюсселі відбулась акція солідарності з ними.

Нагадаємо, що раніше рух “Жовта стрічка” запустив новий флешмоб на тимчасово окупованих територіях, закликаючи писати проукраїнські гасла на російських банкнотах.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter