У Луганську активісти “Жовтої стрічки” пишуть на будинках: “Геть окупанта”

Дата: 26 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Луганську активісти громадського руху спротиву окупації “Жовта стрічка” провели акцію, лишаючи на житлових будинках графіті “Геть окупанта”. 

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Фото: руху “Жовта стрічка”

Попри те що місто вже дев’ять років у російській окупації, активісти нагадують росіянам, що ті не перебувають удома. 

“Місцеві чинять спротив і чекають на звільнення, яке неодмінно настане, а кожна така акція лише знижує моральний дух ворога й вказує на його безпорадність у спробах подавити українське підпілля”, – кажуть активісти. 

Раніше “Жовта стрічка” закликала мешканців тимчасово окупованих територій долучитися до перейменування російських назв вулиць у населених пунктах на вулицю Дмитра Коцюбайла (Да Вінчі), який загинув на Сході України.

Рух громадянського спротиву “Жовта стрічка” виник торік навесні в Херсоні, майже одразу після того, як його захопили російські війська, і швидко поширився на інші окуповані території. 

Рух став лауреатом премії Європейського парламенту імені Андрія Сахарова – активістів згадують в описі кандидата-переможця. Нещодавно в Брюсселі відбулась акція солідарності з ними.

Нагадаємо, що раніше рух “Жовта стрічка” запустив новий флешмоб на тимчасово окупованих територіях, закликаючи писати проукраїнські гасла на російських банкнотах.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter