Активісту з Рубіжного Валерієві Харчуку знову намагались підпалити машину

Дата: 06 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Керівник громадського об’єднання “Антикорупційний регіональний фронт” Валерій Харчук повідомив про ще одну спробу підпалу його машини, що загалом є шостим епізодом псування його майна з початку року.

Про це він повідомив у коментарі виданню ZMINA.

Валерій Харчук (фото з фейсбук-сторінки активіста)

За словами Валерія Харчука, підпал трапився ввечері 5 листопада. Палія злякала мати активіста, яка побачила, що той робить, і покликала сина, тому зловмисник не встиг завершити почате.

“Мама кричить моя, мовляв, горить машина. Я вискочив, машину відігнав. Машину було облито, але згоріти вона не встигла, спалахнув тільки нижній підкрилок, я його буквально ногою погасив. Коли я вибіг на вулицю, повна пляшка із речовиною ще тут була”, – говорить активіст.

Підпал постраждалий пов’язує зі своїм виступом на мітингу у Рубіжному раніше цього дня, де він звинуватив міську владу у зловживаннях щодо виписування собі премій і надбавок «за інтенсивність» у період, коли прийом громадян неможливо здійснювати через карантин.

Поліція Луганщини почала провадження за фактом подій за статтею 194 (умисне знищення чи пошкодження майна) Кримінального кодексу.

Вчорашный інцидент – одна з низки атак, що відбулися щодо Валерія Харчука цього року. Йому чотири рази псували автівки: 1 червня невідомі облили кислотою два його автомобілі, які він використовує у рамках своєї підприємницької діяльності, у ніч на 5 квітня невідомі підпалили одне його авто, а 15 березня невідомі облили кислотою іншу його автівку, а пізніше – 16 липня – спалили її.  

Окрім того, 2 липня Валерій Харчук заявив, що на нього та ще одного активіста напав зі стільцем міський голова Рубіжного Сергій Хортів, коли вони прийшли до нього  поговорити про закриття школи для дітей, що хворіють на сколіоз. У міськраді на запит ZMINA відповіли, що до них зі скаргою про напад мера згадані громадяни не зверталися. Натомість у поліції Луганщини повідомили, що почали за фактом описаних подій провадження, але про підозру нікому наразі не повідомили. 

9 вересня невідомі облили фарбою двері у квартиру, де Харчук живе з родиною.

Валерій Харчук – керівник громадського об’єднання “Антикорупційний регіональний фронт” (діє з 2013 року), що проводить моніторинг закупівель органів місцевого самоврядування, розподілу земель тощо. Як розповідає активіст, вони публікують результати своїх розслідувань на фейсбук-сторінці “Антикорупційний фронт”, а також оскаржують рішення, які вважають незаконними, через звернення до органів правопорядку.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter