Афганська атлетка закликала Міжнародний Олімпійській комітет допомогти спортсменкам її країни

Дата: 01 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Афганська легкоатлетка Кімія Юсофі закликала президента Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томаса Баха не залишати спортсменок її країни без допомоги.

Про це пише AFP.

Джерело: Wikimedia Commons / Public domain

Юсофі переїхала до Австралії минулого року після втечі від переслідувань талібів на батьківщині.

Вона висловила подяку МОК за те, що допоміг їй приїхати на Азійські ігри.

“Ми тут з 16 іншими дівчатами, щоб представляти Афганістан. У мене є прохання – будь ласка, не залишайте нас наодинці. Афганцям потрібна ваша допомога, ми не хочемо повертатися до того, що було раніше”, – сказала спортсменка.

У відповідь Бах наголосив на тому, що вона порушила дуже складне питання. За його словами, “ми хочемо, щоб жінки та дівчата мали повний доступ до спорту та життя в Афганістані”.

Азійські ігри-2023 проходять у Китаї в місті Ханчжоу з 23 вересня до 8 жовтня. Вони фактично є кваліфікаційним відбором на Олімпіаду-2024 у Парижі.

Нагадаємо, що в Афганістані після приходу до влади представників руху “Талібан” заборонили жінкам займатися спортом, оскільки це не є “чимось важливим” для них.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в Афганістані журналістки зазнали безпрецедентного тиску, відтоді як владу в країні захопили представники радикального ісламістського руху “Талібан”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter