60 працівниць Міноборони Британії заявили про домагання та сексуальне насильство

Дата: 17 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

60 високопоставлених працівниць Міністерства оборони Великої Британії поскаржилися на ворожу атмосферу у відомстві, а також на сексуальні домагання та насильство з боку колег-чоловіків. Керівництво установи відповіло, що “дуже стурбоване”. 

Про це пише The Guardian.

Фото: Getty Images

Так, у жовтні працівниці надіслали анонімного листа постійному секретарю Міноборони Британії Девіду Вільямсу, де описали, що колеги-чоловіки торкалися їх, сексистськи жартували й дискримінували. Також жінки стверджували, що група військових офіцерів вела таблицю в Excel, де за рейтингом розподіляли працівниць з огляду на їхню зовнішність і припущення про те, якими вони є в сексуальних стосунках.

“Нас перебивають під час зустрічей, ми стаємо обʼєктом принизливих висловлювань, отримуємо небажану увагу і стикаємося з сексуальними домаганнями, зокрема з навʼязливими поглядами, сексуалізованими коментарями й зауваженнями про те, що ми носимо, який вигляд маємо і як пахнемо”, – йдеться в листі.

Описані інциденти трапилися як у штаб-квартирі міністерства в Лондоні, так і на закордонних базах. Більшість із них, як зазначали заявниці, відбулися зовсім нещодавно.

За словами жінок, на їхні скарги не реагували належним чином.

Керівництво Міноборони Великої Британії відповіло, що “глибоко стурбоване ситуацією і вживає заходів для розв’язання цієї проблеми”. 

“Жодна жінка не повинна відчувати себе в небезпеці у сфері оборони, і така поведінка не буде толеруватися”, – наголосили у відомстві. 

Вільямс також зазначив, що “обурений” через свідчення жінок і запевнив, що до їхніх скарг ставляться серйозно. Він повідомив, що про ситуацію доповіли очільнику штабу оборони Великої Британії Ентоні Радакіну.

Нагадаємо, що дві колишні студентки Королівського валлійського музично-драматичного коледжу, 26-річні Аліса МакКеміш та Сідні Федер, подали до суду на навчальний заклад через недбалість у розслідуванні звинувачень у сексуальному насильстві та виграли справу. Суд постановив, що навчальні заклади зобов’язані піклуватися про студенток і проводити розслідування, коли ті заявляють про сексуальне насильство.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter