Олега Сенцова із 40-річчям привітали жестовою мовою

Дата: 13 Липня 2016
A+ A- Підписатися

Жестовою мовою українські активісти привітали з днем народження політв’язня Олега Сенцова. Сьогодні Олегу виповнюється 40 років.

На відео учні курсів жестової мови проекту “Вільна школа” та викладачка Лаура Калашнік жестовою мовою вітають Олега з днем народження, розповідають вірш та кажуть йому, як чекають на його повернення додому.

Ініціаторка привітання політв’язня стала активістка Центру інформації про права людини, казахстанка Дінара Касимбекова

“Чому саме таке привітання? По-перше, це ще одна можливість підтримати нашого Олега. По-друге, привернути увагу не тільки до Сенцова, а й до інших українських політв’язнів у Росії”, – коментує Дінара.

Дівчина вивчає жестову мову два місяці. Каже, що таке нестандартне привітання – одне з гарних інструментів, щоб долучити до громадської активності “звичайних” громадян.

“Зазвичай про ці проблеми говорять правозахисники. А в нашому привітанні – прості слухачі жестової мови. Це гарна можливість долучити до активності “звичайних” громадян, зокрема, тих, хто не чує і користується жестовою мовою. А ще формувати громадський активізм серед людей з інвалідністю”, – наголосила Касимбекова.

Нагадаємо, Олег Сенцов та Олександр Кольченко – ключові фігуранти справи “кримських терористів”. 25 серпня минулого року у Росії їх засудили до 20 та 10 років відповідно за “тероризм”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter