У Південній Кореї назвали загрозою світу відправлення північнокорейських військ на фронт в Україну

Дата: 18 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

Участь військових з КНДР у війні проти України на боці РФ є серйозною загрозою безпеці світу. 

Таку думку висловив резидент Південної Кореї Юн Сук Йоль, якого цитує Reuters. 

Путін та Кім Чен Ин. Фото: Reuters

Очільник країни провів незаплановану зустріч з безпеки з головними представниками розвідки, армії та нацбезпеки. Головною темою обговорення стало відправлення північнокорейських військ на український фронт. 

“Нинішня ситуація, коли тісніші зв’язки між Росією та Північною Кореєю вийшли за межі переміщення військових постачань до фактичного відправлення військ, є серйозною загрозою безпеці не лише для нашої країни, але й для міжнародної спільноти”, – цитують слова Юна журналісти. 

Офіс президента Південної Кореї заявив, що разом зі своїми союзниками уважно стежили за відрядженням військ КНДР до Росії ще з початкових етапів. Цю тему у країні обговорюють не перший місяць. 

Нагадаємо, що понад чотири десятки країн занепокоєні наслідками співпраці режимів Росії та КНДР для безпеки в Європі, на Корейському півострові, в Індо-Тихоокеанському регіоні та в усьому світі. 

ZMINA розповідала, як Росія в обхід санкцій ООН постачає нафту до Північної Кореї в обмін на зброю. Обмеження щодо північнокорейського режиму свого часу підтримувала й російська влада, втім, нині РФ зупинила роботу комісії, що стежила за застосуванням обмежень щодо КНДР. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter