У Гданську напали на таксиста з України: кривднику загрожує до п’яти років позбавлення волі

Дата: 14 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

У польському місті Гданськ на українського таксиста напав чоловік. 38-річного підозрюваного затримали, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до п’яти років.

Про це пише “Європейська правда” з посиланням на RMF24.

Фото: Policja Pomorska

Один із гданських поліцейських, повертаючись до свого підрозділу, помітив чоловіка, який розмахував руками й кликав на допомогу. Це був постраждалий водій таксі.

“Нападник душив чоловіка, плював на нього, обзивав і казав повертатися до України”, – розповіли правоохоронці.

38-річного чоловіка, якого підозрюють у цьому нападі, зупинили поліцейські. Коли на місце події прибула підмога, у нього знайшли пакет з канабісом. Тест на алкотестері також показав, що в його організмі було понад два проміле алкоголю.

Чоловіку висунули обвинувачення в застосуванні насильства та національній образі. Крім того, він відповідатиме за зберігання наркотиків.

Наразі підозрюваний перебуває під наглядом поліції. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до пʼяти років.

Нагадаємо, що восени минулого року в населеному пункті Завоя (Малопольське воєводство) троє громадян Польщі напали на жінку з України та її п’ятирічну доньку через їхню національність. Двох чоловіків затримали.

Також, у той же період у місті Гданськ поліція затримала трьох осіб, причетних до нападу на двох 16-річних підлітків з України. У соцмережах зʼявилося відео нападу. На ньому видно, що 26-річна жінка підійшла до дівчини та безпричинно почала бити її кулаками по обличчю. Крім того, вона кинула в неї її телефоном.

Дівчину намагався захистити її 16-річний товариш, на якого зрештою напали двоє чоловіків. Ті вдарили його кілька разів і почали душити. Після цього вони зламали окуляри, а також викинули у воду сумку з телефоном.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter