У Гданську жінка та двоє чоловіків побили українських підлітків: їх затримали

Дата: 08 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

У польському місті Гданськ поліція затримала трьох осіб, причетних до нападу на двох 16-річних підлітків з України.

Про це повідомляє TVN24.

Фото: Trojmiasto

Так, 4 вересня місцева поліція отримала повідомлення про напад на дівчину-підлітка. 26-річна жінка підійшла до дівчини та безпричинно почала бити її кулаками по обличчю. Крім того, вона кинула в неї її телефоном.

Дівчину намагався захистити її 16-річний товариш, на якого зрештою напали двоє чоловіків. Ті вдарили його кілька разів і почали душити. Після цього вони зламали окуляри, а також викинули у воду сумку з телефоном.

Запис цієї події зʼявився в соцмережах. На ньому видно, як жінка тягне та б’є по голові дівчину, що лежить на землі. На задньому плані звучать лайливі образи на адресу українців, зокрема: “Геть в Україну!” (польською вони лунають так: “Co k*** przepraszam?” i “Wyp****ć do siebie na Ukrainę!”).

Працівники поліції, які прибули на місце події, на основі свідчень потерпілої затримали нападницю. Жінка була у стані алкогольного спʼяніння і мала понад 0,5 проміле алкоголю в організмі. Затриману помістили до ізолятора тимчасового тримання. Справою зайнялися криміналісти, які почали шукати чоловіків, винних у побитті 16-річного підлітка.

Вже 6 вересня одного з нападників, а саме 28-річного жителя Гданська, затримали правоохоронці. А ввечері 7 вересня – третього нападника, яким виявився 43-річний місцевий мешканець.

Затриману жінку звинувачують у нанесенні середньої тяжкості тілесних ушкоджень 16-річній дівчині, знищенні її телефону та завданні шкоди на суму 1000 злотих. 

28-річного чоловіка звинувачують у побитті 16-річного підлітка, псуванні його окулярів, сумки та телефону та спричиненні збитків на загальну суму понад 3000 злотих. 

Затримані перебувають під поліційним наглядом, їм заборонили спілкуватися з потерпілими та свідками та взагалі наближатися до потерпілих.

Очікується, що 43-річному обвинуваченому висунуть офіційну підозру до кінця дня 8 вересня.

За заподіяння тілесних ушкоджень середньої тяжкості затриманим загрожує до пʼяти років позбавлення волі. Таке ж покарання передбачається за пошкодження майна. За участь у побитті загрожує покарання до 3 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що шотландська поліція розслідує напад на трьох українських підлітків, що стався минулими вихідними в Единбурзі. Існує ймовірність, що мотивом і причиною злочину є ненависть до українців. 

Компанія хлопців – двоє 13-річних та один 15-річний – у неділю ввечері прогулювалася містом, коли на них напала група з восьми молодиків у темному одязі. Одному з 13-річних хлопців завдали ножових поранень, іншому – рваних ран на вусі, а 15-річного хлопця вдарили кулаком.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter