В Единбурзі поліція розслідує напад на українських підлітків, що, ймовірно, стався на ґрунті ненависті

Дата: 06 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Шотландська поліція розслідує напад на трьох українських підлітків, що стався минулими вихідними в Единбурзі. Існує ймовірність, що мотивом і причиною злочину є ненависть до українців. 

Про це повідомляє BBC.

Фото: Press Association

Компанія хлопців – двоє 13-річних та один 15-річний – у неділю ввечері прогулювалася містом, коли на них напала група з восьми молодиків у темному одязі. 

Одному з 13-річних хлопців завдали ножових поранень, іншому – рваних ран на вусі, а 15-річного хлопця вдарили кулаком.

Поліція переглядає записи з камер відеоспостереження, намагаючись знайти відповідальних за напад на Ніддрі Мейнс-роуд.

Вона звернулася по допомогу до потенційних свідків інциденту, що стався близько 20:30.

“Ми звертаємося по детальну інформацію про групу молодих людей, які були одягнені в темний одяг. Можливо, ви бачили їх десь в іншому місці? Бачили, як вони тікали? Будь-яка інформація може допомогти нам у встановленні осіб, відповідальних за цей напад”, – заявив детектив-інспектор Кіт Фейрбейрн.

Постраждалим хлопцям надали допомогу в лікарні.

Нагадаємо, що 13 серпня в чеському місті Пласи на півночі Пльзенського краю стався напад на двох українок – Тетяну та Лілію. Невідомий чоловік накинувся на жінок та почав їх бити, коли дізнався, що вони з України.

Самі потерпілі, які переїхали до Чехії через кілька тижнів після початку повномасштабної війни, не можуть пояснити мотиву нападу. Однак жінки припускають, що це можна повʼязати з випадком, який стався позаминулого тижня, коли українець зґвалтував і намагався вбити 15-річну дівчину в Пльзені.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter