Дітей з навчально-реабілітаційного центру на Львівщині переселили до інших закладів – ОВА

Дата: 14 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

Дітей з Великолюбінського навчально-реабілітаційного центру тимчасово перемістили до інших установ.

Про це він повідомив очільник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Фото: Великолюбінський багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр

Це повʼязане з проведенням розслідування щодо можливих випадків сексуального насильства.

Козицький зазначив, що наразі у всіх 19 навчально-реабілітаційних центрах Львівської області тривають відповідні перевірки.

Раніше ZMINA писала, що в Україні перевірять усі заклади, де живуть діти, після інциденту зі знущанням з вихованців реабілітаційного центру на Львівщині. Правоохоронці зафіксували свідчення вихованок навчально-реабілітаційного центру на Львівщині про те, що директор закладу вчиняв над ними сексуальне насильство, публічно принижував та погрожував побиттям і поміщенням до психіатричної лікарні.

У навчально-реабілітаційному центрі навчаються діти найвразливіших категорій, зокрема діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, та діти з особливими освітніми потребами. Зокрема, й евакуйовані з інших областей України.

Нагадаємо, що у вересні журналісти “Української правди. Життя” отримали у своє розпорядження від анонімного джерела відео, на якому видно знущання з вихованців одного з львівських навчально-реабілітаційних центрів. У ролику видно, як вихователька б’є дитину залізним прутом, а коли остання опиняється на канапі – продовжує завдавати ударів кулаками, зокрема по голові.

Водночас доросла супроводжує свої дії лайкою, за чим спостерігають інші вихованці центру.

Представники Державної служби в справах дітей здійснили інспекцію в навчально-реабілітаційному центрі, де працівників звинувачують у насильстві над дітьми. Попри наявність відеодоказу побиття дитини вихователем, під час перевірки службовці не зафіксували ознак фізичного насильства.

Діти, які перебували в навчально-реабілітаційному центрі на Львівщині, скаржилися на погану якість харчування та нестачу їжі. Один з вихованців зізнався, що йому доводиться підробляти у сфері ритуальних послуг: викопує могили, готує тіла до поховання та проводить обряди відспівування.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter