Херсонця Іллю Карла підозрюють у катуванні цивільних на Харківщині

Дата: 01 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

Національна поліція України заочно оголосила підозру Іллі Карлу в порушенні законів та звичаїв війни, зокрема в жорстокому поводженні з місцевим населенням на Харківщині.

Про це йдеться в тексті підозри, оприлюдненій на сайті Офісу генпрокурора.

Ілля Карло. Фото із соцмереж

Мешканець Херсона з позивним Угрюмий із 2014 року воює на боці російських окупаційних військ. Так, широкого розповсюдження набрала його світлина з місця авіакатастрофи MH17.

Останнім часом Карло виконував обов’язки заступника командира окремого штурмового батальйону 101 стрілецького полку 1 армійського корпусу 8 армії Південного військового округу армії РФ. 

Українським слідчим вдалося встановити три епізоди жорстокого поводження з цивільними за участю Карла. Це відбулося після повномасштабного вторгнення на території ізолятора тимчасового тримання першого відділення поліції в селищі Великий Бурлук Харківської області.

Перебуваючи на території Куп’янського району, російські окупанти реалізовували звичну практику терору проти цивільного населення, яке займало проукраїнську позицію. Під різними приводами викрадали й ув’язнювали мирних жителів. За даними слідства, у серпні та вересні 2022 року вони викрали жителів сіл Вільхуватка, Федорівка та Великий Бурлук. Після побиття їх доправляли в згаданий ізолятор, де Карло разом з російськими військовими катував їх під час допитів.

Наразі місце перебування Карла невідомо.

У разі затримання йому загрожує від 8 до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що слідчі Управління СБУ в Харківській області підозрюють у жорстокому поводженні з українськими військовополоненими командира стрілецької роти 1 танкової армії ЗС РФ (угруповання військ “Север”) Олексія Кіпріна, позивний Барс, та його підлеглого старшого стрільця Олексія Кучманова, позивний Кнавон.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter